Sunday, 28 September 2014

BERSIHKAN USUS DENGAN HERBLAX

Assalamualaikum..hai korang...

jom cerita tentang Herblax pulak... mula2 yang makan Herblax ni ayah Kay sendiri. Tak de promote apa2 pun time tu awal2 join shaklee dan beli flyers semua... Ayah Kay call lepas beberapa hari cakap dia nak yang untuk sembelit tu...dia sebut lah Herblax ni. Kay kata ok nanti Kay belikan.

Rupa2nya Herb Lax adalah satu supplement yang berfungsi untuk mencuci usus. Ayah mengadu asyik ke toilet aja.. tapi dalam pada tu dia cakap baguslah sebenarnya cuma perut abah tak tahan katanya. so Kay dh bagitau kurangkan dos.

Berbalik pada Herblax ni tadi.. orang kata ia adalah agen detox usus. abaersihkan usus daripada toksin2 yang dah lama tersekat.. Siap ada yang cakap keluar segala lendiran2 yang erkkksss macam berbau pulak tulisan ni sambil tulis dok cerita hal n---s ni. hehe..

Mengapa detox / mencuci usus penting??

Detox adalah proses membersihkan usus di mana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dindig usus kita bersih, barulah badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum. Kerana itulah detox sangat penting sebeum mengambil apa-apa vitamin atau supplement supaya tahap penyerapan nutrien pada kadar paling optimum

Kenapa pilih herblax?
*****************
Herb Lax ini asasnya berfungsi sebagai julap lembut yang berfungsi untuk detox (membersihkan) usus daripada segala lemak, toksin, kotoran dan lendir-lendir yang melekat di dinding usus, bagi tujuan meningkatkan tahap serapan nutrien ke dalam tubuh. Usus yang bersih sahaja mampu menyerap nutrien yang masuk ke dalam tubuh secara optimum.


Selain daripada itu, Herb Lax membantu mereka yang mempunyai masalah penghadaman seperti sembelit. Biasanya penggunaan Herb Lax dicadangkan 1-2 kali sahaja seminggu.



TESTIMONI HERB LAX
:::::::::::::::::::::::::::::::::::
"Detox, Masalah sembelit, Perut Meragam...
Sebenarnya sebelum saya mengenali shaklee saya seorang yang sangat sukar untuk membuang air besar. Adakalanya dua tiga hari baru saya membuang. Kesannya muka saya berjerawat termasuklah jerawat batu yang sangat besar, berkudis, senang demam dan migrain yang teruk. Setelah mengenali Shaklee saya mengambil beberapa supplement untuk membuang toksin iaitu Herb-lax untuk mencuci usus dan menyingkirkan semua toksin. Alhamdulillah memang berkesan".


ok selamat ber DETOX!

jika anda juga perlukan HERBLAX ini boleh hubungi KAY
0133802750 - Khairiah
FB: mamakay ef
fb page : efkay vita-shoppe
efkayvitashoppe1@gmail.com
SID: 1084439



Thursday, 25 September 2014

KENALI KULIT BERMASALAH DAN ATASINYA!


YANG INI TIADA MASALAH KULIT
.
.
.
.
.


YANG INI CONTOH MASALAH KULIT

Kulit wajah yang sedang bermasalah memang merunsingkan. Nak pandang runsing, nak pegang runsing .. nak pakai mekap pun rasa macam terapung je segala foundation, bedak, blusher, eye shadow semua tu kat kulit. Bercapuk-capuk aje rupanya! RUNSING! Bila runsing akan menimbulkan stress dan hormon pun jadi kelam kabut. maka makin mencanak2lah masalah kulit yang dihadapi. Kya adalah salah seorang bekas pemilik jerawat yang amat banyak suatu masa dulu. Alhamdulillah Kay dah beransur hilang dan jarang timbul macam dulu lagi. 

Disini Kay nak share tentang pengenalan masalah kulit yang kita hadapi. Jemput baca ye. Ni adalah hasil tinjauan di blog Mami Hadha
JERAWAT
  • Pertama, pastikan anda mencuci wajah 2 kali sehari dengan pencuci muka yang bersesuaian.
  • Gunakan toner selepas mencuci muka. Toner berfungsi untuk menutup pori-pori kulit yang terbuka semasa kita mencuci muka tadi, menyegarkan dan lanjutan kepada proses pembersihan muka, iaitu menghilangkan sisa2 pencuci muka yang masih terlekat di wajah.
  • Banyak minum air putih dan mengambil Vitamin C yang mencukupi.
  • Gunakan masker jerawat untuk membantu merawat jerawat dan supaya jerawat cepat kering.
JERAGAT/ BINTIK HITAM
  • Mematuhi asas penjagaan muka iaitu mencuci, menyegar dan melembap.
  • Menggunakan krim siang/ malam yang bersesuaian.
  • Amalkan penggunaan krim anti-aging.

WHITEHEADS (BINTIK PUTIH)
  • Mematuhi asas penjagaan muka iaitu mencuci, menyegar dan melembap.
  • Menggunakan krim untuk whiteheads
  • Skrub muka dua kali seminggu.

BLACKHEADS ( BINTIK HITAM)
  • Facial wajah sekurang-kurangnya seminggu sekali, lengkap dengan penggunaan masker dan skrub wajah yang bersesuaian.
  • Boleh juga gunakan krim muka dengan fungsi whitening

PIGMENTASI
  • Pengambilan Vitamin C yang mencukupi (buah-buahan, sayur-sayuran, suplemen)
  • Elakkan daripada kerap terdedah kepada cahaya matahari

AKNE
  • Penjagaan kulit wajah yang konsisten
  • Menggunakan produk yang bersesuaian untuk mengelak radang/ jerawat/ ruam
  • Jika jerawat banyak, elak daripada guna skrub

GARIS HALUS
  • Amalkan penggunaan krim/ masker anti-aging

Nota :  

Untuk penjagaan dalaman wajah, boleh amalkan pengambilan vitamin B Complex, vitamin C dan Vitamin E. Ini adalah vitamin-vitamin asas ke arah kulit yang lebih sihat dan cantik. 

BOLEH HUBUNGI KAY JIKA BERMINAT:


9 JAWAPAN PERSOALAN TENTANG SHAKLEE COLLAGEN POWDER

1) Apa istimewanya collagen Shaklee?


Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton*, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan. Terbukti dapat memperbaiki testur kulit wajah & menghilangkan kedutan selepas menggunakan selama 8 minggu (melalui ujian klinikal)


2) Macam mana bentuk collagen Shaklee? Serbuk ke pil?


Ianya berbentuk serbuk yang mudah larut dengan minuman dan makanan kegemaran. I kotak mengandungi 15 sacet di mana setiap sacet mengandungi 15mg. 


3) Tahan berapa lama collagen Shaklee?


Untuk kesan yang lebih optimum, disarankan ambil 1 sacet setiap hari. Jadi untuk satu kotak penggunaan selama 15 hari. Walaubagaimanapun, pengguna boleh juga ambil selang sehari (untuk 30 hari penggunaan). 


4) Macam mana aturan makan collagen Shaklee?


Sangat mudah! Hanya campurkan 1 sachet collagen bersama sebarang minuman kegemaran. Diambil sebaiknya pada waktu malam kerana waktu malam adalah waktu pembinaan semula kulit. Jika sudah consume ESP atau MealShake, boleh dibancuh bersama ESP dan MealShake. Antara resepi yang boleh dicuba bersama collagen adalah: 

- jus Twister Tropicana + collagen
- Milo/Serbuk Coklat Cadbury + collagen
- any fruit juice + collagen

Pengguna bebas nk campurkan collagen dengan mana2 minuman. Asal sedap sudah.


5) Berapa harga collagen Shaklee?


Retail price RM298. 


Namun sekiranya anda ahli berdaftar sah Shaklee, anda pasti mendapat harga lebih jimat. Sila hubungi saya untuk mendapatkan panduan menjadi ahli Shaklee. 

Jangan terkejut, kenapa ia mahal? Harga collagen berdasarkan sumber yang diperolehi untuk menghasilkan collagen. Pastinya kerana kualiti yang dijaga untuk penghasilan collagen ini. Sumber dari ikan laut dalam adalah sukar untuk diperolehi. Jadi harga setanding dengan kualiti. 

6) Siapa sesuai amik collagen Shaklee?


Collagen sesuai diambil oleh mereka yang mengalami masalah berikut: 

★Terdapat garis-garis kesan ketawa, kedutan, lingkaran hitam bawah mata, kesan bengkak bawah mata, penglihatan kabur.
★Gusi yang tidak sihat
★Rambut kering dan bercabang di hujung
★Liang roma besar, pigmentasi, jeragat, kulit kering
★Garis halus pada leher
★Kulit hilang keanjalan, lebih kering. Kelihatan tua daripada umur sebenar. Organ dalaman tidak berfungsi dengan berkesan.
★Payudara dan punggung kelenturan
★Kehilangan kalsium, sakit belakang, sakit sendi.
★Kulit senang pecah, pudar dan kekuningan


7) Macam mana rasa collagen Shaklee?


Collagen shaklee ada rasa macam ikan sedikit tp rase tu akan hilang jika dibancuh dengan minuman berperisa. Jadi jangan takut untuk mencuba. 


8) Boleh tak collagen diambil bersama product lain? 


Boleh tiada masalah cuma jarakkan pengambilan selama 2-3 jam. 


9) Ibu menyusu boleh amik tak collagen Shaklee? 


Kebanyakan kandungan collagen powder Shaklee adalah sesuai untuk ibu menyusu. Jika anda dan bayi anda boleh terima supplement alfalfa, bermakna collagen powder juga insyaaAllah tidak menjadi masalah. Malah ada yang beritahu setelah mengambil collagen, susu mencurah2 dan anak asyik nak menyusu. Jika tidak pernah menggunakan alfalfa, boleh juga menggunakan rules of 4 days. Iaitu cuba ambil collagen selama 4 hari berturut2 jika tiada kesan keapda bayi dan anda, bermakna anda boleh teruskan pengambilan. Tetapi satu yang pasti, kandungan collagen adalah semulajadi, no additive is added. 


Sekali lagi, jangan takut untuk mencuba.

CREDIT TO cikpuanis

COLLAGEN POWDER SHAKLEE MENJIMATKAN?

Ya...betul! betul2 jimat poket! jika anda terfikir untuk ke spa. tunggu dulu...opppsss..break! Dapatkan Collagen powder anda harini kerana saya dapati ia memang jimat!

paling bagus ia adalah kolagen yang bersasakan sumber sanagt tahan lasak. Ikan merah di laut dalam yang terpencil. Nak dapat pun susah. Thats why ia berbaloi untuk dinikmati bersama..

Kebanyakan ramuan yang terkandung didalamnya amatlah "rare" pada pendengaran. Namun tak perlu risau kerana ia berstatus HALAL! kerana sumber ikan yang digunakan adalah binatang yang dijamin tak perlukan proses penyembelihan. selamat dah. Tumbuh tumbuhan lain juga adalah bukti ia 100% semulajadi. Boleh bau sesuatu nanti bila korang minum COLLAGEN POWDER SHAKLEE ni.

Kebanyakan ramuannya berfungsi memberi keanjalan dan kelembapan pada kulit. Memperbaiki kesihatan kulit secara semulajadi dari dalam. Menentang radikal bebas yang akan merosakan kulit.

ok jom kita kira2 kenapa ia berbaloi dan jimat!


tengok kira2 diatas.. anda hanya membelanjakan hanya RM 6.60 sahaja sehari untuk minum Collagen  yang berasaskan ikan merah laut dalam tadi. Wahhh betapa murah tapi eksklusifnya kolagen yang anda ambil. Tahniah. 

Jika anda gunakan untuk masker anda boleh gunakan hanya RM 4.90 sahaja sehari. Masker RM4.90???? ada ke kat kedai lain? ramuan yang benar2 eksklusif pulak tu. hebatnya anda!

shaklee sentiasa memberi yang terbaik untuk pelanggannya. Semoga bermanfaat dan berpuas hati. Lebih hebat diambil bersama VITAMIN C shaklee.



Gabungan COLLAGEN POWDER SHAKLEE dan VITAMIN C akan meningkatkan jumlah kolagen kulit yang memperbaharui sel2 dari terus menua. Selain mendapat kesan anti aging,anda juga boleh tingkatkan sistem imun tubuh dengan VITAMIN C shaklee ini. Badan kita memang memerlukan Vitamin C untuk menampung keperluan Vitamin C yang semakin hilang bila umur bertambah dan terdedah kepada gaya hidup dan pemakanan yang tidak sihat. Testimoni Collagen Powder Shaklee boleh dilihat di sini


Mula SEKARANG!

JIKA ANDA BERMINAT UNTUK MENDAPATKAN PRODUK INI SILA HUBUNGI KAY DI



Monday, 22 September 2014

LEUCINE UNTUK KURUS

Apa Itu Leucine ?

Leucine ini adalah salah satu sumber protein, yang bagus untuk memelihara otot. Cara bekerja leucine ni ialah, dia akan mengekalkan kekuatan otot kita, selepas kita berlapar, diet, ataupun lepas kita senaman membasuh kereta ataupun mengejar biawak. Mengikut kajian yang dibuat, para atlet biasanya akan mengalami lemah otot, dan ini menyebabkan jisim otot berkurang. Dengan adanya leucine ini, jisim otot cuba dikekalkan, dan ini membantu otot meningkatkan metabolisme, dan seterusnya membakar lemak yang ada. Jadi, pentingnya Cinch Shake ini ialah kandungan Leucine protein yang bagus untuk orang yang berdiet.


Beza Cinch dengan ESP

Produk protein yang popular selain Cinch ialah Energizing Soy Protein (ESP), yang memang sesuai dijadikan sumber protein, yang banyak khasiat dan kelebihannya. Antara beza yang ketara ialah kandungan multivitamin yang lebih banyak terdapat di dalam Cinch berbanding ESP. Mengikut pakar Shaklee, Cinch memang direka khas untuk kuruskan badan. Walaubagaimanapun, ESP juga berkesan untuk kuruskan badan. Di dalam Cinch, kandungan Leucine dirahsiakan, sebagai satu paten khas Shaklee, supaya formula kandungan Leucine tidak dapat ditiru oleh syarikat lain.

3 Perisa Terbaik 
Cinch Shake Shaklee di Malaysia boleh didapati dalam 3 perisa, vanila, coklat dan cafe latte. Biasanya anda boleh beli mengikut citarasa anda. Kalau nak menarik lagi, boleh je gabungkan perisa tersebut, tapi perlulah mengikut kesesuaian dan sukatan diet yang bagus. 

so,apa kerja LEUCINE dalam CHINCH SHAKE MIX SHAKLEE? jawapan ada pada foto di bawah.


special kan chinch shake mix shaklee ni?

best tak? nak tak dapatkan chinch shake mix shaklee boleh hubungi Kay

sms/whatsapp/wechat/telegram: 0133802750
fb page: efkay-vitashoppe
fb: mamakay ef
email: efkayvitashoppe1@gmail.com

Jom turunkan berat badan secara sihat dan selamat!!

:) :) :)




SHAPE UP SET SHAKLEE

 menjerit jerit dalam hati nak kurus kan.. bising perut lebar lah.. perut buncitlah... dah makan macam2 supplement pun masih tang tuuu jugak. camne? SID yang salah ke...korang tak buat pilihan yang betul? Penting untuk tahu kehendak customer bila customer bagitahu mereka nak kurus atau soalan pertama mereka.. SET KURUS TU BERAPA?

Dalam kepala dah bermain teka teki. Customer perlukan set kurus yang mengikut bajet dan nak cepat kurus. Itu semestinya. Manusia zaman sekatrang semua kalau boleh nak segera je. Magic! kuruskan badan pun pakai MAGIC alamat akak tutup kedai la dik. akak tak pandai magic! hehe.

betul betul nakkan set kurus yang shape your body nicely. Perlukan sesuatu yang ada kandungan LEUCINE! Apa itu Leucine nanti akak citer kat entry kat sini.

Protein shake yang ada leucine ialah CHINCH SHAKE MIX Shaklee. Bertindak 3 kali lebih cepat berbanding ESP.vroommmmmm laju macam tu ke kak? ekekeke.. sound efek je lebih..lebih kurang macxam tu lah..bergantung kepada intipati badan korang juga.

Di bawah ni Kay dah buat cecantik siap siap dah Set yang sesuuuai dan memang perlu untuk Shape Up Set. Nak diet yang sihat kan? Nak yang sungguh sungguh nampak kesan kenyang lamaaa,keluarkan segala kekotoran yang tersekat didalam badan,buang lelemak degil yang menempel sepanjang hidup dengan makanan segera tanpa kawalan tu kan...

yang First Bajet punya seperti dibawah. Harga pun Kay dah letak siap siap dah. ^__^


yang second ni yang terrrbaik..sebab Omega juga mengawal kolestrol dan elakkan saluran darah tersumbat. Dua kali lebih cepat berbanding Lecithin. Minyak ikan Omega 3 yang terbaik. Pekat. Boleh telan macam tu aje. 


untuk pesanan dan konsultasi percuma hubungi Kay
sms/whatsapp/wechat/telegram : 0133802750
fb page: efkay-vitashoppe
fb: mamakay ef
email: efkayvitashoppe1@gmail.com

ok sayang...jumpa lagi.




Sunday, 21 September 2014

TESTIMONI ESP (ENERGIZING SOY PROTEIN)

ESP adalah Energizing Soy PROTEIN. Protein adalah salah satu keperluan untuk badan kita berfungsi dari hari ke hari. Protein adalah SUMBER TENAGA kepada badan kita.
Biasanya orang akan ambil ESP dengan supplement lain dalam bentuk set. Set yang ada ESP sebagai supplement tambahan ialah SET KULIT CANTIK,SET MENYUSU,SET JERAWAT,SET DIET,SET GASTRIK,SET KESUBURAN,SET KURUS.
Kebaikan ESP dalam satu canister yang sangatlah awesome.
Kay bagi Testimoni dulu ya.

ENJOY TESTIMONI ESP 

Set Kulit Cantik

Set Kulit Cantik/Jerawat

Set Kulit Cantik

Set Kulit Cantik

Set Kulit Cantik

ESP sembuhkan luka dengan cepat.

Set Kulit Cantik/ Jerawat

Set Kulit Cantik

Set Turunkan Berat Badan

Set kurus dan kulit.

erm..banyakkan ESP ni boleh bantu kita. jumpa lagi dilain entry tentang ESP dengan lengkap.
jika ingin membuat pesanan hubungi Kay

0133802750
fb pages: efkay-vitashoppe
efkayvitashoppe1@gmail.com

selamat malam




TESTIMONI ALFALFA COMPLEX

Alfalfa mempunyai banyak kebaikkan kepada wanita, lelaki dan kanak-kanak maka Dr. Shaklee merumuskan formula Alfalfa menjadi supplement Alfalfa Shaklee yang sangat-sangat memberi manfaat kepada jutaan manusia.

Alfalfa juga dikenali sebagai raja segala tumbuhan. Jamu moden. Jamu jalinan cinta. Vitamin suami isteri.
Alfalfa juga terkenal sebgai ejen penggalak susu badan. Banyak sebenarnya Alfalfa ni kepada manusia. Namun pesakit SLE dan G6PD tidak dibenarkan mengambil alfalfa.


MASALAH RESDUNG

MASALAH BERAT BADAN
Alfalfa sebagai agen detox.

PENGGALAK SUSU


MASALAH RESDUNG

MASALAH BERAT BADAN

PENGGALAK SUSU BADAN

MASALAH RESDUNG

Sesungguhnya Alfalfa adalah Jamu moden yang terbaik. Selain boleh dimakan secara menelan tablet macam biasa..ekeke boleh juga dipecahkan atau dilarutkan dalam air sebagai teh alfalfa dan diminum. Boleh juga dibuat masker dan scrub muka. Saya memang peminat tegar masker alfalfa. Nyaman rasa kat muka ni bila sedut bau alfalfa tu.

bestnyaa....

nak order? hubungi Kay
0133802750
fb: efkay vitashoppe
efkayvitashoppe1@gmail.com



Thursday, 18 September 2014

10 TIPS HILANGKAN STRESS

Cara mengatasi stress bagi lelaki dan wanita mungkin berbeza. Berikut adalah beberapa penelitian yang biasa dilakukan oleh lelaki dan wanita untuk menangani stress.


  1. sebanyak 54% wanita akan mengalami stress dengan membaca sedangkan lelaki hanya 34% sahaja. -erkk betul ke? bukan perempuan memang suka membaca ke?
  2. Untuk mengurangkan stress lelaki lebih suka melakukan aktiviti luar seperti bersenam atau mendengar muzik. Tetapi wanita lebih suka mendiamkan diri.-kami bukanmendiamkan diri saja2 tau..kami berzikir..hikhik



Terapi seperti meditasi dan makanan tidak cukup dan tidak banyak membantu menghilangkan stress. Jiuka ini berlaku mungkin anda boleh cuba 10 tips hilangkan stress dengan melakukan aktiviti berikut.


  • Berehat Seketika - setiap hari ambil beberapa minit masa untuk anda berehat. Tarik nafas dan fikirkan perkara yang menggembirakan anda.

  • Tajamkan Pancaindera -  memberi fokus pada sesuatu yang menyegarkan seperti bunyi burung burung,merasakan air sejuk yang mengalir di kerongkong atau menikmati bunyian air terjun buatan dirumah.

  • Feel Good - ketika berjalan dimana-mana kiri kanan anda ada yang memerlukan bantuan hulurkan sedikit wang untuk bersedekah disamping menggembirakan mereka anda juga turut rasa sesuatu yang aneh dan kepuasan yang lain macam. Feel Good ha?

  • Saya tidak Kisah - abaikan perkara remeh dan lakukan aktiviti kegemaran seperti hobi anda atau bersukan atau main games sekali sekala.

  • Membaca Dengan Cepat - Otak lebih aktif bila membaca dengan lebih cepat berbanding dengan pembacan yang agak perlahan.

  • Kunjungi Tempat Yang Tidak Pernah Pergi - cuba cari kelainan untuk atasi stress anda. pergi ke tempat2 yang belum biasa anda pergi. taman tema air,muzium,perpustakaan dan sebagainya.

  • Bunga - Apa salahnya membeli bunga untuk diri sendiri. Ciumlah wangian bunga tersebut dan segarkan mata dengan warna2 bunga yang pelbagai.

  • Tulis dalam Diari - tulis perkara2 negatif yang buat anda stress dan buang kemudian tulis juga perkara yang menenangkan anda. InsyaAllah anda dapat bezakan mana lebih anda perlukan.

  • Berterima kasih - luahkan kepada ibu atau kawan baik anda. jika kurang membantu ucap terima kasih pada ibu yang menelefon bertanya khabar dan kepada kawan kawan anda yang banyak mengambil berat tentang anda.

  • Berkelakuan pelik - sesekali berkelakuan pelik apa salahnya. jadilah yang happy go lucky dengan melukis watak2 lucu atau bermain teka teki dengan kenalan atau bercerita seperti kanak kanak dengan pasangan. lagi best dapat tonton wayang cerita kartun,lucu dan sebagainya.
Cubalah! mana tahu ada tips yang berguna untuk anda. Semoga berjaya!

********************************************************************************



Boleh dapatkan juga SET MIGRAIN SHAKLEE untuk membantu meredakan stress dan migrain anda.

Hubungi Kay untuk maklumat lanjut pesanan dan konsultasi percuma.

Khairiah Zainol Abidin
ID: 1084439
0133802750
FB: efmama kay
FB Page: efkay-vitashoppe
email: efkayvitashoppe1@gmail.com

Semoga sedikit sebanyak entry ini membantu masalah anda. Yang lemah itu dari Kay sendiri dan yang baik itu semua dari ALLAH.
Assalamualaikum.

TIPS DIET UNTUK PERUT RATA



1. Makan dengan sihat dan mengurangkan makanan ringan. Menggantikan gula-gula dan "jajan" @ "cikedis" dengan buah-buahan dan sayur-sayuran. Anda akan melihat perbezaannya.


2. Banyak makan protein tanpa lemak. Kacang dan daging tanpa lemak juga agak baik untuk anda selagi anda tidak makan lemak!


3. Makan bijirin penuh. Iaitu dengan mencari label yang mengatakan "100% whole wheat" atau "100% whole grain" dan bukan hanya "tepung gandum." Bijirin memastikan anda rasa "penuh" dan masih kenyang lagi, ia juga boleh membantu dengan penurunan berat badan dan mendapat perut yang rata.


4. Makan produk tenusu rendah lemak. Beralih daripada tenusu yang tinggi lemak kepada pilihan yang rendah lemak, yang kaya dengan protein dan vitamin B6.


5. Makan makanan dengan pengambilan yang lebih kecil sepanjang hari. Makan hanya cukup sehingga anda berasa kenyang.>> Tunggu sehingga anda berasa hampir lapar lagi sebelum makan. Memberi tumpuan kepada hanya makan makanan yang sihat, dan mengelakkan makan gula-gula ia hanya akan membuat anda berasa letih dan akan menyebabkan anda mengidamkannya lagi. Ia adalah sesuatu yang tidak sihat.>>Ambil sedikit masa di antara setiap masa menggigit makanan apabila makan. Ia akan membantu anda untuk menyedari apabila anda penuh. (Makan dengan perlahan, jangan gelojoh).


6. Makan makanan yang berindeks rendah glisemik. Makanan ini mengambil masa yang lama untuk mencerna, supaya anda berasa kenyang lebih lama. Badan anda perlahan-lahan akan menyerap nutrien supaya dapat mengelakkan kejatuhan mendadak gula dalam darah anda sehingga waktu makan berikutnya. Antara yang terbaik makanan rendah GI adalah:Kubis Lobak Saderi Timun Zucchini Daun salad gelap Bawang Pir Tomato Brokoli Pisang Epal Beri



7. Jangan makan apa-apa selama kira-kira dua jam sebelum anda tidur. Badan anda lambat memproses apabila anda tidur makanya badan tidak boleh mencerna makanan dengan betul ketika tidur.


8. Minum Air. Anda perlu menggantikan semua minuman biasa anda dengan air, terutamanya soda dan minuman bergula. Air akan menjadikan anda lebih mudah untuk menurunkan berat badan. Pertimbangkan air berperisa sebagai alternatif jika perlu.


>>Minum air limau dikatakan cara semulajadi bagi mempercepatkan metabolisme anda. Cuba memerah limau ke dalam segelas air sejuk menyegarkan, ia minuman yang sihat.


>>Air kencing anda harus berwarna kuning atau warna yang jelas; kuning gelap dengan bau boleh menjadi tanda bahawa anda adalah dehidrat (kering).


>>Sila ingat bahawa jika anda minum terlalu banyak air, perut anda akan berkembang menyebabkan ia menjadi lebih besar dan ia akan membuat anda lebih lapar. Hanya minum air yang cukup untuk membuat anda berpuas hati.


9. Kurangkan pengambilan garam. Garam menyebabkan badan anda mengekalkan air yang menyebabkan anda kelihatan kembung-terutama di bahagian abdomen anda. Jika boleh, cuba menggantikan makanan yang tinggi garam dengan pilihan yang lebih sihat.


10. Tiada pengambilan alkohol. Satu botol arak sebenarnya mempunyai kira-kira 600 kalori di dalamnya! Dah tentu bagi yang beragama islam, ianya haram.



CREDIT TO UMI NAZRAH-SGL

****************************************************************************

Tips perut kempis cara Shaklee..

Buang dan Bakar

  • Buang tu maksudnya buang segala toksin dalam badan dan usus
  • Bakar pula membakar lebihan lemak dan kolestrol jahat dalam badan.

nak terangkan nanti masuk entry lain ye.. tengok2 lah dulu ye.. Set kempis perut ni memang popular dikalnagn pengguna tegar shaklee. Sebab perut makin selesa dan makin kempis.



ok jumpa lagi! eh dah pukul 11 lebih.. nak menidurkan cik abang jap hehe. Penangan Alfalfa la tuh. Assalamualaikum. :)

VITAMIN E UNTUK KULIT CANTIK


erm... malam ni cerita tentang vitamin kecantikan lagi. Pernah dengar kan tentang vitamin E. Vitamin E terkenal sebagai vitamin awet muda. Ia juga dikatakan melambatkan proses penuaan. Selain itu, vitamin E juga dikatakan membantu keseimbangan hormon dan mengawal kadar minyak dalam liang kulit. Vitamin E juga membantu mengurangkan kesan kulit jeragat, selain pengambilan beta carotene. Vitamin E sangat membantu bagi mereka yang mempunyai masalah kulit berminyak.


Nak tak awet muda?

Tahukah anda?
Sebotol Vitamin E Shaklee berharga RM149
  • Mengandungi 120 biji
  • Sebiji sehari = 400IU
  • Tahan untuk 4 bulan
  • Mengandungi SELENIUM
  • Semulajadi bukan sintetik
Berikut adalah kebaikan pengambilan vitamin E setiap hari. Secara konsisten. Banyak juga kelebihan vitamin E shaklee ni. Salah satu vitamin yang tinggi anti oksidan maka minta ibu2 yang hamil rehat dulu dari makan vitamin E ye. Nanti habis pantang boleh sambung makan semula. 


anda boleh dapatkan vitamin E dari sumber makanan juga. Namun perlu pastikan adakah kualiti vitamin E dari makanan itu mencukupi untuk keperluan tubuh badan kita? Kay senaraikan juga antara sumber vitamin E ya..

Sumber2 makanan yg kaya dgn vitamin E 
  • sayuran berdaun hijau gelap,
  • minyak sayuran
  • kacang,
  • biji-bijian
  • semua bijirin.
  • beras perang,
  • makanan daripada jagung,
  • telur,
  • rumpai laut,
  • hati yang dikeringkan,
  • susu,
  • oat,
  • daging organ ,
  • kacang soya,
  • ubi kentang,
  • selada air,
  • gandum.
  • Mentega,
  • alfalfa,
  • asparagus,
  • pisang,
  • strawberry,
  • biji bunga matahari,
  • biji gandum,
  • minyak kedelai,
  • buncis,
  • ubi jalar
banyaknya..kan? Vitamin E didalam makanan harus diambil secara natural iaitu ketika ia segar. Kandungan atau kualiti vitamin akan berkurang ketika dimasak dan terdedah kepada racun serangga dan sebagainya. Manakala vitamin E disediakan shaklee adlah vitamin E yang natural tanpa terdedah dengan racun dan kimia.

Kenapa kita perlu ambil Vitamin E? Apakah risiko kekurangan vitamin E? 
Jom tengok list dibawah.


Nak tengok TESTIMONI VITAMIN E SHAKLEE?

JOM
.
.
.



YANG NI AMBIL SET ASAS KECANTIKAN SHAKLEE ADD ON ESP. Sebab tu perubahan nampak ketara beza. Pengambilan Set amat disarankan untuk membantu anda mendapat keperluan vitamin kulit yang lengkap dan lebih memuaskan hati. Terutama bagi anda yang bermasalah kulit.


see? nampak lebih muda kan...wah..Kay pulak yang teruja ni.. hehe.



**Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin E ini boleh menghubungi Kay disini






Wednesday, 17 September 2014

BERSENAM UNTUK AWET MUDA



AKTIF BERSENAM
RAHSIA AWET MUDA

********

Mereka yang aktif bersenam di gymnasium mahupun diluar dikatakan bukan sahaja sentiasa kelihatan cergas dan bertanaga tetapi mempunyai paras lebih muda dari usia sebenar.
Benarkah dakwaan ini?

Dibawah ini Kay kepilkan beberapa pandangan orang ramai tentang bersenam merupakan rahsia awet muda.


  • KEKALKAN BENTUK BADAN DAN BERTENAGA


" Ya benar. Bersenam dapat membuatkan seseorang itu kelihatan lebih muda dari umur sebenar. Selain aktif bersenam kita dapat mengekalkan bentuk badan yang menarik, tenaga yang tinggi dan minda yang lebih aktif. Dalam masa yang sama juga kita akan lebih positif serta mengamalkan pengambilan makanan yang seimbang." -Khayriyah Aini Hairuddin



  • JOGING DAN AMALKAN MENU SIHAT

" Bersenam adalah salah satu terapi sihat. Bagi saya amalan berjoging,bersenam dan mengamalkan menu sihat dapat membantu kita kelihatan awet muda. Ingin kekal sihat,cergas bertenaga tidak semestinya bersenam di gymnasium mahupun diluar tetapi juga boleh dilakukan dirumah." -Nur Fatin Amalina Rasid


  • AMALAN PEMAKANAN PENTING UNTUK AWET MUDA

"Saya tidak bersetuuju dengan pendapat ini. Hal ini adalah kerana orang orang zaman dahulu pun jarang bersenam tetapi mereka tetap nampak awet muda. Bagi saya bersenam itu boleh diamalkan dalam kehidupan harian tetapi amlan pemakanan juga penting untuk kita kelihatan awet muda dan bertenaga. Hati kena bersih dan sentiasa jaga pemakanan." -Norhayati Yusoff


  • BERSENAM BUAT SAYA SEMANGAT
"Ya,saya memang bersetuju dengan pendapat ini. Bersenam samada di gymnasium mahupun diluar lapangan dapat membantu kita kelihatan awet muda. Apabila tubuh segar dan bertenaga secara automatik kita akan nampak muda dari usia sebenar. Kita juga akan sentiasa rasa bersemangat."-Siti Nur Afiqah


wah..macam2 pendapat ada..mereka ni antara pembaca MAJALAH RAPI.Bila Kay baca tentang bersenam,bertenaga dan awet muda ni Kay teringat tentang diri sendiri. haha..Kay memang jarang bersenam. Kay bersenam dengan naik turun tangga masa mengajar disekolah dan bila mengemas rumah. Itulah aktiviti mengeluarkan peluh yang biasa Kay buat.

Tentang nak bagi tenga sepanjang hari..Kay serta merta teringatkan Shaklee. Mudah sahaja harian Kay yang kalut malut ni..dan lebih penting nak menjimatkan masa dan kos Kay lebih suka mengamalkan ESP Shaklee dan VITALEA sebagai ejen tenaga Kay sepanjang hari.

Esp membekjalkan protein lengkap dan lambat dihadam. Jadi ia memberikan tenaga disamping rasa kenyang yang lebih lama. Disamping membekalkan tenaga ESP membantu Kay untuk berdiet dan mengawal gastrik. 

Begitu juga Vitalea yang merupakan supplement multivitamin yang digemari ramai. Mana taknya Vitalea adalah multivitamin pertama dikeluarkan di shaklee dan merupakan episod permulaan pengenalan vitamin dalam dunia kesihatan. Tentulah shaklee. Ok nanti Kay cerita kat entry lain ye mengenai ESP dan Vitalea tu.

jika tak sabar nak tahu tentang ESP dan Vitalea tu dalam membantu memberi tenaga dan kecergasan anda boleh hubungi Kay untuk info lanjut. Seterusnya jika berminat untuk mendapatkan supplement tersebut juga boleh hubungi Kay disini